Passerte 40 år i god stil

Onsdag 12. februar feiret Kiwanis Elverum 40 år som organisert klubb.

Klikk på bildene for se dem større og – Les mer om feiringen her:

Jubileet ble markert med en jubileumsmiddag på Scandic Central i Elverum. Det var her det hele startet i 1977 og her hadde klubben sine møter i 26 år, før de måtte skifte sted.

Det var svært godt fremmøte av medlemmer og deres ledsagere og det var en opplagt og stivpyntet (kan man si) toastmaster som åpnet festen og ønsket velkommen. Det ble tent lys slik vi pleier og en oppdatert utgave av klubbsangen ble sunget.

Etter diverse opplysninger og info om administrative forordninger gikk det så slag i slag spising, restaurantversjonen av fortellinger fra klubbens historie, sang og musikk og taler selvfølgelig – taler hører til.

Klubbens eneste chartermedlem ble hedret med Diplom og nål i Legion of Honor; dessverre var vedkommende fraværende denne kvelden. Men her var andre oppmerksomheter; to fikk Magnor vase med inngravert klubblogo for 20 års medlemskap, en ble gratulert i anledning fødselsdagen neste dag.

Her var også flere gjester som kastet glans over jubileet. Ordfører Lillian Skjærvik var der og Kiwanis Nordens guvernør Sverre Hauger med frue var der. Hans nærvær var helt spesielt i det han var en av den gruppen fra Kiwanis Club Oslo, vår fadderklubb, som gjennom to og et halvt år arbeidet med å stable en klubb på bena her i Elverum.

Nåværende president i Osloklubben, Lolita Hoyer med ledsager, var også der og en fra Kiwanis Kongsvinger, Stein Aasvestad med frue, deltok. Det satte vi også stor pris på.

Her var også gaver og hilsener fra fjern og nær; pengegaver er jo kjærkomne i en klubb som støtter familier og deres barn og unge som har problemer i hverdagen med å henge med.

Klubben bidrar jo hvert år med mer enn 200 000,- kroner til humanitære formål og som ordføreren understreket i sin tale så er behovet stort. Sammen med mange andre organisasjoner og personer bidrar Kiwanis Elverum til lokalsamfunnet med sin støtte. Pengen har iv jgennm åren samlet gjennom utstrakt dugnad både her og der.

Menyen besto av laksetartar, lammeskank og karamellpudding. Den falt meget godt i smak og en del fikk seg nok en ny opplevelse denne kvelden med smaker de ikke hadde prøvd før.

Scandic Central bidro sterkt til at kvelden ble vellykket på alle måter; både med de praktiske rammer og med et herlig måltid  og god service og det takker vi for. Presidenten holdt tale og det samme gjorde ordføreren og guvernøren, samt representant fra vår naboklubb i Kongsvinger.

Vi benyttet også denne kvelden til å hedre en av våre komiteer som virkelig har fortjent det. Det var vår Fest- og Huskomite som står for alle våre arrangementer, og om dem sier vi «kommer først og går sist». De har gjort en kjempeflott jobb gjennom 4-5 år og de fikk hvert sitt æresdiplom og en Magnor glassvase med logo inngravert.

Denne gangen inngikk de i Jubileumskomiteen, og selv om de også nå «kom først og gikk sist» så slapp de å jobbe noe særlig med selve festen og kunne delta i fred og ro som alle de andre. Det var dem vel unt!

Vi takker alle de som husket oss på dagen og alle som deltok og gjorde det til en minnerik aften.
Tusen takk!